Már kezdtem unni az állandóan párolt sós zöldeket, úgyhogy szétnéztem mi-minden van még amivel fel lehet dobni a repertoárt.
Ekkor akadtam erre a csodareceptre, önálló ételnek is fantasztikus, köretnek szuper ízletes!
A brokkolit forró vízben pár perc alatt majdnem teljesen puhára főzzük. Közben a sütőt 200 C-ra (légkeverésesnél 180 C-ra) előmelegítjük. Ugyancsak a brokkolifőzés közben egy ek-nyi olivaolajon kicsit megpirítjuk a hagymát és a szalonnát. A tojást, a tejfölt, és a fűszereket csomómentesre keverjük. A brokkolit leszűrjük, majd óvatosan összekeverjük a tejfölös masszához hozzáadott szalonnával és hagymával. A brokkolis-szalonnás-hagymás-tejfölkrémes mixet elsimítjuk a sütőtálban, rászórjuk a sajtot, majd kb. 20 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
Megjegyzés magamnak: a kicsi kerek cserépedénybe illő adag 🙂 nagytepsihez minimum (20×35) a dupla adaggal kell számolni!
Ez simán lehet alapja egy rakott zöldségesnek darált husival, a bacon annyira feldobja isteni!
Az eredeti verziót itt találjátok!