Paleolit finomságok

Rakott Brokkoli

Már kezdtem unni az állandóan párolt sós zöldeket, úgyhogy szétnéztem mi-minden van még amivel fel lehet dobni a repertoárt.

Ekkor akadtam erre a csodareceptre, önálló ételnek is fantasztikus, köretnek szuper ízletes!

 

A Hozzávalók:

  • 45 dkg brokkolirózsa
  • pár szál újhagyma, szeletelve
  • 4-5 szelet szalonna, csíkokra vágva
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl – laktózmentest vettem, szuperjó lett vele!
  • csipetnyi oregánó
  • csipetnyi kakukkfű
  • csipetnyi bazsalikom
  • bors
  • 10 dkg reszelt sajt

A brokkolit forró vízben pár perc alatt majdnem teljesen puhára főzzük. Közben  a sütőt 200 C-ra (légkeverésesnél 180 C-ra) előmelegítjük. Ugyancsak a brokkolifőzés közben egy ek-nyi olivaolajon kicsit megpirítjuk a hagymát és a szalonnát. A tojást, a tejfölt, és a fűszereket csomómentesre keverjük. A brokkolit leszűrjük, majd óvatosan összekeverjük a tejfölös masszához hozzáadott szalonnával és hagymával. A brokkolis-szalonnás-hagymás-tejfölkrémes mixet elsimítjuk a sütőtálban, rászórjuk a sajtot, majd kb. 20 perc alatt aranybarnára pirítjuk.

 

Megjegyzés magamnak: a kicsi kerek cserépedénybe illő adag 🙂 nagytepsihez minimum (20×35)  a dupla adaggal kell számolni!

 

Ez simán lehet alapja egy rakott zöldségesnek darált husival, a bacon annyira feldobja isteni!

 

Az eredeti verziót itt találjátok!

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!