Paleolit finomságok

Lenmag – mandula kenyér

Ez még olyan amit nem próbáltam ki… vagyis igen de rosszul, mert a recept rosszul volt kiposztolva a weboldalra. Ami a legmeglepőbb hogy pont a tények és tévhitekre… Szomorú, mikor az ember a végterméket dobhatja a kukába, ilyen drága összetevőkből!!!

 

Az eredeti recept: http://www.elanaspantry.com/dark-rye-bread/

Dark “Rye” Bread

  • 1 cup blanched almond flour  – MANDULA LISZT
  • ¾ cup golden flaxseed meal – LENMAG ÖRLEMÉNY
  • ½ teaspoon celtic sea salt – SÓ
  • ½ teaspoon baking soda – SZÓDABIKARBÓNA
  • ¾ teaspoon cream of tartar – BORKŐSAV (SÜTŐPOR)
  • 3 eggs – TOJÁS
  • 2 tablespoons olive oil – OLÍVA OLAJ
  • ¼ cup water – VÍZ
  • 1 teaspoon agave nectar – ÉDESÍTŐ SZER
  • 1-2 tablespoons caraway seeds – KÖMÉNYMAG
  1. In a large bowl almond flour, flax, salt, baking soda and cream of tartar
  2. In a smaller bowl combine eggs, oil, water and agave
  3. Stir wet ingredients into dry, then mix in caraway seeds
  4. Allow batter to sit for 1-2 minutes to thicken
  5. Grease a 6.5 x 4 inch baby loaf pan and pour/scoop batter in
  6. Bake at 350° for 30-35 minutes
  7. Cool and serve

 

Sajnos mint írtam én a tenyek-tevhitek oldalon találta receptet készítettem el, ott tévesen lenmagliszttel van, igy nagyon kemény masszát kaptam. Valamint a víz sincs feltütntetve és a borkősav sem…

 

Elena megy a linkjeim közé!

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!