Ez még olyan amit nem próbáltam ki… vagyis igen de rosszul, mert a recept rosszul volt kiposztolva a weboldalra. Ami a legmeglepőbb hogy pont a tények és tévhitekre… Szomorú, mikor az ember a végterméket dobhatja a kukába, ilyen drága összetevőkből!!!
Az eredeti recept: http://www.elanaspantry.com/dark-rye-bread/
Dark “Rye” Bread
- 1 cup blanched almond flour – MANDULA LISZT
- ¾ cup golden flaxseed meal – LENMAG ÖRLEMÉNY
- ½ teaspoon celtic sea salt – SÓ
- ½ teaspoon baking soda – SZÓDABIKARBÓNA
- ¾ teaspoon cream of tartar – BORKŐSAV (SÜTŐPOR)
- 3 eggs – TOJÁS
- 2 tablespoons olive oil – OLÍVA OLAJ
- ¼ cup water – VÍZ
- 1 teaspoon agave nectar – ÉDESÍTŐ SZER
- 1-2 tablespoons caraway seeds – KÖMÉNYMAG
- In a large bowl almond flour, flax, salt, baking soda and cream of tartar
- In a smaller bowl combine eggs, oil, water and agave
- Stir wet ingredients into dry, then mix in caraway seeds
- Allow batter to sit for 1-2 minutes to thicken
- Grease a 6.5 x 4 inch baby loaf pan and pour/scoop batter in
- Bake at 350° for 30-35 minutes
- Cool and serve
Sajnos mint írtam én a tenyek-tevhitek oldalon találta receptet készítettem el, ott tévesen lenmagliszttel van, igy nagyon kemény masszát kaptam. Valamint a víz sincs feltütntetve és a borkősav sem…
Elena megy a linkjeim közé!
Kommentek