Ezt a receptet egy kedves kolléganőmtől kaptam, sitty-sutty meg is csináltam, és igen nagyon ízletes!
Féladagnyi hozzávalóval 10db muffin lett belőle, a legjobb benne az hogy kedvünkre variálhatjuk még, fokozhatjuk az ízbombát! Pl. a recept nem tartalmaz citromhéjat, sztem nagyon feldobná, valamint tehetünk bele meggyet!
Egyre vigyázzunk csak, hogy a nagyon leveses gyümölcsök ellazíthatják a tésztát! Alapból ez egy kellemes piskóta jellegű süti lenne!
Hozzávalók:
20 dkg darált mák
2 evőkanál lenmagliszt
2 evőkanál szezámmagliszt (én szezámpelyhet használtam-így kicsit csúnyább)
1 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál kacsa/liba/mangalica/ zsír folyékony állapotban értendő!!
ha nem akarsz zsírt használni akkor olívaolaj is mehet. (amit kóstoltál az is olívával volt)
4 tojás szétválasztva
2 alma apróra lereszelve
20 dkg eritrit de ha van Norbi zeród akkor 2 púpos evőkanál elég, a lényeg, hogy 10 dkg cukornak megfelelő édesség legyen benne. pl. 2-3-dl mazsola
A szárazanyagokat tedd egy tálba és keverd össze.
Ha ez megvan akkor jöhet az olívaolaj vagy zsír illetve a 4 tojás sárgája meg a 2 alma. –> én ezt a masszát kézzel meggyúrtam, utána nehezebb a tojást beletenni, de alapból nekem nem állt össze 🙂
Ha ezeket az alapanyagokat jól összekeverted akkor jöhet bele a 4 tojásfehérjéből felvert hab. Óvatosan keverd bele a habot és már mehet is a muffin formába.
Előre melegített 180 fokos sütőben 20 percig süsd. 15-20 perc között csinálhatsz egy tű próbát. (nekem 15 perc alatt megvoltak a kisfickók)
Jó tanács: Én az almákat (Idaredet szoktam venni) egy kicsit kicsavarom mert amikor először sütöttem ez alapján akkor lazább lett a muffin az alma leve miatt. Persze ez ízlés dolga, majd kikísérletezed.
Köszönöm Sejla! <3
Kommentek