Paleolit finomságok

Spenót – Pulykahusival

Ebédötletem a következő:

 

Spenót – Pulyka felsőcomb apróhusival

 

Hozzávalók:

– pulyka apróhús

– kis vörös hagyma

– kakukkfű, só, bors, olíva olaj

 

A hagymát felkockázom, olajon előpárolom, rádobom a husit ízesítés és felöntöm annyi vízzel hogy félig ellepje, majd ebben főzöm, amíg szaftossá nem válik, kb 20 perc.

 

SPENÓT:

– mirelit spenót

– fokhagyma

só, bors

-pici olaj, zabliszt

– laktózmente tej, vagy szójatej…

 

A paleoba a zabliszt nem fér bele, én glutén mentessége miatt szeretem használni pl palacsinta alapként, vagy rántásokhoz, piskótába…

Elkészítését a spenót lábosban történő kiengedésével kezdem, amikor már rotyog rádobom az összetört fokhagymát, só, bors ízlés szerint.  Amíg ez tovább főzikél, addig egy másik lábosban felhevítem az olajat és ráteszek kb 2 ek lisztet… picit pirítom, kavargatom, fontos hogy ne massza legyen hanem keverhető rántás. MAjd egyszercsak ráöntöm a spenótra, jól elkeverem, és tejjel hígítom, a kívánt állagúra.

 

Elkészítése 20 perc mindenestül, csak legyen elég lábasunk 🙂 és főzőlapunk!

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!